<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1243786728839062260\x26blogName\x3dMassiveBright+STARS;\x27\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://combatssbiru.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://combatssbiru.blogspot.com/\x26vt\x3d1646160764591589006', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Muse
Specs
Tutorials
Credits
+ follow Dashboard
Tutorial: Buat GIF Guna Photoscape
Saturday, February 254:30 PM

Assalamualaikum , haii . Aku nak tunjuk korang cara nak buat GIF guna Photoscape . Yang ini Bella ajar aku secara manual . Aku cuba ingat balik . Tutorial Kak Una susah nak faham . Okay jom mula xP .

Photoscape > Bukak Animated GIF . Aceni



Then dia keluar mcm ni pulak . Ada tulis 
Drop Your Photo here .  


Okay , drop gambar tu kat benda putih tu . Korang boleh adjust time dia 'liplap liplap' . Okay , kalau dah puas hati korang bole save . Gambar tu tak kesah la korang nak letak berapa .

MAKE SURE bila korang upload kat blog guna Original Size . Kalau guna Smaller , Bigger , Medium bla bla takkan jadi GIF korang . Kalau nak masuk dalam blog buat gambar ke adjust kat code dia k ? Orginal Size . Ingat !



GIF yg aku buat sendiri . 









Labels: ,